18 Yaş Altı Şirket Kurulabilir mi?

18 Yaş Altı Şirket Kurulabilir mi?

18 Yaş Altı Şirket Kurulabilir mi?

Şirket Nedir Ve Nasıl Kurulabilir?

Şirket yapacağınız satışları, vereceğiniz hizmetler karşılığında alacağınız ücreti vergilendirmeniz için size fatura kesme imkanı tanımış olur. Peki şirketimi nasıl kurabilirim? 18 yaş altında birisi şirketini nasıl kurabilir?


18 Yaş Altındaki Kişiler Şirket Kurabilir mi?

18 yaşının altında olan yani reşit olmayan kişiler Türkiye Cumhuriyeti içerisinde şirketlerini kurabilmektedirler.


18 Yaş Altında Şirket Nasıl Kurulur?

18 yaş altı bireylerin şirket kurabilmesi için gerekli ekstra evraklar bulunmaktadır. Gerekli belge listesi aşağıda yer almaktadır.

  1. Kimlik Fotokopisi
  2. Muvafakatname ( 18 Yaş altı olduğunuz için anne veya babanızla noterden yetki çıkarıyorsunuz. Onun adıdır. )
  3. İşyeri kira ise kira sözleşmesi


Bu üç belge şirket kurulum işlemleriniz için yeterli olacaktır.


Muvafakatname Nedir? Nasıl Alınır?

Muvafakatname reşit olmayan kişilerin reşit olmadan yapamayacağı işlemler için ailesinden izin almasının yasal yoludur. En yakınınızdaki noterden şirket kurulumu için muvafakatname alabilirsiniz. Muvafakatname almak için eğer anne ve babanız beraber ise her birinin kimliği, ıslak imzası gerekmektedir. Eğer anne ve babanız boşanmış ise şirket kuracak kişinin velayet'i kimde ise onun kimliği, imzası, boşanma davası karar kağıdı ile Noter'e gidilmesi gerekmektedir.


Örnek Şirket Kurma Muvafakatnamesi İçin Tıkla!


Muvafakatname Aldım Nasıl Şirket kuracağım?

Bunun için çalışacağınız muhasebecinin size vereceği işe başlama bildirimi belgesi, noterden alınmış muvafakatname, sizin ve ailenizin kimliği, imzası gerekecektir. Bu belgeleri alıp size en yakın vergi dairesine gidiniz. Ve vergi dairesinin sicil bölümünden bu belgeleri veriniz. Eğer home ofis olarak çalışacaksanız ve çalışacağınız ev ailenizin üzerine ise yoklama dilekçesini vergi dairesinde doldurup vergi levhanızı alıp evinize gidebilirsiniz.

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş